Antena 3 Suceava Actualitate Comuna Boroaia, o carte de vizită importantă a județului Suceava

Comuna Boroaia, o carte de vizită importantă a județului Suceava

Suntem tentați să spunem de cele mai multe ori că odată cu trecerea timpului un primar se erodează. Există însă și excepții de la această regulă, iar primarul Vasile Berariu din comuna Boroaia este una dintre ele. Astăzi localitatea pe care o reprezintă este pusă la punct pe toate planurile, iar investițiile din infrastructura rutieră, recent finalizate, fac din această localitate de la marginea județului o carte de vizită importantă a județului Suceava.

Comuna Boroaia, o carte de vizită importantă a județului Suceava
de Andrei Munteanu    |    12 Sep 2024   •   15:12

Mai multe străzi din comuna Boroaia au fost reabilitate în ultimul an, printr-un proiect guvernamental, iar peste 95 % din rețeaua de drumuri existentă este acum modernizată. În drumul nostru prin comună am întâlnit și localnici, care sunt mulțumiți astăzi, însă își aduc bine aminte cum era înainte.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Primarul comunei Boroaia, Vasile Berariu, nu este la primul proiect implementat, însă recunoaște că experiența contribuie în buna colaborare cu firmele de construcții.

Vorbim de 3 milioane de euro investiți, așa cum spuneam, în infrastructura rutieră, 8,3 km de drum modernizat, 2 poduri, mai exact 4 tronsoane de drum: strada Boboceni, 4,6 km, al doilea, Boroaia Vale, Cot-maftei, Onisie, aproximativ 1,8 km și un pod de 9 m, strada Salcâmilor, 770 m și strada Pintileni, aproximativ 1.800 m. Două tronsoane, cele mai mari, au fost îmbunătățite inclusiv cu straturile de fundare, iar două au fost doar modernizate efectiv partea carosabilă. Zicem că ne-am făcut datoria atât noi, administrația locală, cât și cei care au fost implicați.

 a transmis primarul comunei Boroaia, Vasile Berariu. 

Unul dintre cele mai dificile tronsoane ale proiectului a fost drumul care duce către Mănăstirea Boboceni, un lăcaș de cult situat în apropierea pădurii. În prezent, drumul, care măsoară aproape 5 kilometri, este asfaltat și poate fi parcurs în doar câteva minute, iar podul de pe acest traseu a fost modernizat.

 

Dacă vorbim de întreg proiect, vorbim și de o semnalizare rutieră destul de consistentă, 206 indicatoare rutiere și vedeți și indicatoarele pe orizontală, tot bineînțeles conform avizelor și autorizațiilor în vigoare. Ne bucurăm cu toții de această investiție, care a fost finalizată într-un termen destul de scurt, 12 luni efectiv de muncă, ca și perioadă calendaristică, un an și patru luni, scăzând deci perioadele când nu s-a lucrat. Eu zic că oamenii trebuie să vadă realitatea din teren și să trăim într-o normalitate, chiar dacă trăim la sat.

 a transmis primarul comunei Boroaia, Vasile Berariu. 

O situație similară a fost întâlnită și în cazul unui tronson de drum din Boroaia-Vale, care, înainte de modernizare, era pietruit. Acum, acesta este asfaltat în totalitate, iar podul de trecere peste apă a fost reconstruit de la zero în cadrul proiectului.
 

Bineînțeles că nu ne oprim aici, chiar dacă infrastructura rutieră din Comuna Boroaia este modernizată în momentul de față,  aproximativ 92, 93 spre 95%, sperăm că într-un viitor apropiat vom accesa și alte fonduri, dar bineînțeles că și fondurile locale sunt structurate anual în așa fel încât să putem dezvolta, să putem moderniza străduțele mai mici. Vorbim de cele de 150-200-300 de metri, unde nu necesită nici investiții foarte mari.

 a transmis primarul comunei Boroaia, Vasile Berariu.

 

Povestea de succes de la Boroaia continua, pentru că atunci când dragostea pentru oameni și nevoile lor primează, misiunea primarului nu poate lua pauză niciodată.

 

 

x close