
Vasile Beraru, crescător de animale din municipiul Fălticeni, este în plină activitate la stâna sa. Mieii sunt vedeta acestui sezon, însă în acest an fermierul resimte din plin dificultățile economice.
Cerințe sunt mai puține decât în alți ani, pentru că lumea nu prea are bani. Miei sunt – frumoși. La preț, noi sperăm să obținem 40 de lei pe kilogram, în carcasă, tăiat.
a transmis Vasile Beraru, proprietarul stânii.
Perioada dintre Florii și Paște este perioada de foc pentru vânzări, potrivit fermierului.
Anul acesta avem în jur de 800 de miei. Comenzi sunt, dar nu foarte multe. Acum în Săptămâna Mare – săptămâna dinainte de Paști, de la Florii până la Paști, asta e perioada în care se cumpără mieii. Să știți că nu sunt chiar atât de multe comenzi din partea oamenilor, undeva în jur de 150 de miei, cam așa.
a mai spus Vasile.
Deși cererea există, cumpărătorii sunt mai puțini, iar vânzările nu merg la fel de bine ca în anii anteriori. Totuși, Vasile le oferă un pont celor care vin direct la stână să-și aleagă mielul pentru masa de Paște.
Ar trebui să fie măcar de la 12 kg în sus până la 20, carcasă să rămână. Deci între 12-20 kg este cel mai bun miel pentru friptura de Paște.
a transmis proprietarul stânii.
Între timp, și în piețele agroalimentare din zonă, crescătorii și comercianții au adus carne de miel spre vânzare. Prețurile diferă considerabil față de cele de la stână – în piață, kilogramul de carne de miel ajunge la 50 de lei. Comercianții speră ca până la finalul săptămânii să-și lichideze stocurile.