
Reprezentanții școlilor de șoferi din județul Suceava s-au întâlnit vineri cu prefectul județului, Traian Andronachi, și cu oficiali din instituțiile implicate în buna funcționare a Serviciului de Permise Auto.
Noi dorim de asemenea pe această cale să îmbunătățim colaborarea și cooperarea inter-instituțională, în așa manieră încât ceea ce s-a întâmplat până în momentul de față să nu se mai repete. Problemele care au fost semnalate de-a lungul timpului de către școlile de șoferi, le-am citit și le-am analizat cu atenție și pe cale de consecință, ne dorim să adoptăm astăzi un plan de măsuri.
a transmis prefectul județului Suceava, Traian Andronachi.
La întâlnire au participat delegați din partea Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ), Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier (ISCTR), Autorității Rutiere Române (ARR), precum și din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice și Direcției Județene de Drumuri și Poduri.
Pentru îmbunătățirea serviciilor șeful Serviciului Permise din județul Bacău, comisar șef Genes Alin Ionuț va fi la Suceava săptămâna viitoare.
Începând de săptămâna viitoare, toată săptămâna viitoare va fi prezent în județul nostru pentru a-l ajuta pe domnul comisar Rusu și pe toți colegii pe care-i avem acolo atât în ceea ce privește sfera optimizarea circuitelor, dar și felul în care este organizată activitatea. Domnul comisar Șef nu a venit singur, a venit cu domnul comisar Șef Crăciun Bogdan, ambii cu o experiență vastă în acest domeniu,
a completat Traian Andronachi, prefectul județului Suceava.
Un alt punct important din planul de măsuri este obligativitatea, pentru școlile de șoferi, de a transmite autorităților un set de minimum 10 trasee recomandate pentru desfășurarea probei practice.
Identificarea și stabilirea punctelor pentru probele de trasee. Școlile de șoferi, vor identifica locurile pe care vor susține probele de trasee. Minim 10 trasee distincte, pe zone diferite, la nivel de municipiu Suceava și minim 5 trasee în celelalte localități. Fălticeni, rădăuți, câmpulung, vactra dorni, le vom găsi, acesta este atributul școlilor de șoferi, care sunt partenerii noștri.
Sincron – Traian Andronachi – prefectul județului Suceava
În cadrul planului de stragedii, prefectul a anunțat introducerea unui protocol de colaborare cu Direcția Generală Anticorupție (DGA), document pe care școlile de șoferi îl vor înmâna fiecărui cursant.
Pentru a nu mai exista vreodată în istoria acestui serviciu, la nivelul de județ Suceava, încheiem un protocol cu DGA, protocol pe care prin intermediul școlilor de șoferi, informațiile vor fi transmise către fiecare cursant. Școlile de șoferi vor înmâna sub semnătură de primie la încheierea contractului de școlarizare și înainte de susținerea probei de traseu, scrisoarea de informare/recomandare DGA.
a transmis Traian Andronachi.
Suntem la un moment zero, moment zero, din nou, știți că a mai fost unul dar se pare că nu am învățat nimic din experiență, motiv pentru care ar trebui să schimbăm ceva. Făcând același lucru nu putem să avem alte rezultate. Polițistul ia, cere, noi trebuie să dăm. Am scos elementele negative de la Permise, sperăm să fi reușit să le fi scos pe toate. Daca stiti, aveti cunoștințe, dintre politiștii si examinatorii, care au rămas și vă determină să le dați șpagă, veniti și-i sesizați.
a precizat Adina Lupu, comisar șef DGA.
Autoritățile își doresc ca măsurile să contribuie semnificativ la fluidizarea activității Serviciului de Permise și la creșterea încrederii publicului în corectitudinea procesului de examinare.