Scopul proiectului este creșterea proporției implicării feminine în sectorul forestier până în anul 2030 și ulterior. Se consideră că silvicultura și alte industrii conexe au un deficit de forță de muncă și un interes scăzut din partea tinerelor în alegerea unei cariere în acest sector.
Partenerii din consorțiu consideră că este necesară o consolidare a sectorului forestier din Regiunea Dunării la nivel local, regional și internațional, ce se poate realiza și printr-o implicare mai mare a tinerelor.
Astfel, proiectul identifică nevoile și interesele fetelor și femeilor tinere din sectorul forestier și folosește un model interactiv inovator, care implică mai mulți actori și acoperă diferite niveluri ale parcursului profesional în silvicultură, de la primele etape de orientare și până la pozițiile de conducere. Instituțiile de învățământ, companiile, organizațiile și alte părți interesate vor fi, de asemenea, implicate în proiect. Acestea vor contribui la schimbarea gradului de conștientizare și la crearea unui cadru favorabil și incluziv, pentru a integra o forță de muncă diversă, care promovează dezvoltarea durabilă, în special în zonele rurale.