Zeci de oameni sunt blocați la această oră în trenul InterRegio 1833, care este oprit de mai multe ore după ce traficul feroviar dintre Moldova și Ardeal a fost paralizat din cauza ninsorii abundente.
Zăpada grea și vântul puternic au doborât arbori peste liniile de contact, întrerupând circulația feroviară.
Andreea, o suceveancă însărcinată în luna a șaptea, s-a urcat în tren la ora 8:00 dimineața și trebuia să ajungă la Cluj-Napoca la ora 15:05. Însă, de la ora 13:00, trenul a rămas blocat. Pasagerii nu au apă, mâncare, iar în gara Salva, unde sunt opriți, nu există niciun magazin de unde să-și poată cumpăra provizii.
„Am mers foarte greu până la Măgura Ilvei, unde ne-am oprit la 13:30. La ora 17:00 trenul a plecat mai departe, până la Salva, unde așteptăm un autocar care să ne ducă la Cluj”, a declarat Andreea.
Trenul InterRegio 1833 așteaptă acum la Salva sosirea pasagerilor transbordați din Vatra Dornei, după care își va continua călătoria spre Cluj-Napoca.
Potrivit Andreei, în tren sunt aproximativ 70 de persoane, care au sunat la numărul de reclamații al CFR, însă nu au primit niciun răspuns concret. Pe site-ul CFR este publicat un comunicat de presă.
„Astfel, din cauza condițiilor meteo nefavorabile (ninsoare abundentă, viscol și ploaie înghețată), în zona montană a județului Suceava, pe secțiunea Câmpulung Moldovenesc – Vatra Dornei – Ilva Mică, s-au înregistrat numeroși arbori căzuți în gabaritul liniei CF.
S-a intervenit cu drezine pantograf și personal specializat pe secțiile de cale ferată din regionala Iași (Pojorâta – Mestecăniș, Ilva Mică – Măgura, Grădinița – Larion) pentru remedierea defecțiunilor la sistemul de alimentare cu energie electrică, unde nu exista tensiune în firul de contact. (…)
Pentru a menține continuitatea transportului feroviar de călători, SRCF Iași va asigura transbordarea cu mijloace auto pe distanța Vatra Dornei – Salva pentru trenurile care tranzitează zona.
Precizăm că, pe raza SRCF Iași, este activat comandamentul local, iar personalul feroviar acționează continuu pentru tăierea și îndepărtarea copacilor sau crengilor căzute în gabaritul liniei CF sau pe firul de contact”
se arată în comunicatul CFR.