Antena 3 Suceava Actualitate Cea mai scumpă vacanță achitată de un sucevean a costat 11.140 de euro

Cea mai scumpă vacanță achitată de un sucevean a costat 11.140 de euro

Un sucevean dornic să își achiziționeze rulota mult visată, a ajuns victima unei înșelătorii în mediul online. Acesta a găsit un anunț cu o rulotă care i-a atras atenția, ioar mai apoi a virat în mai multe tranșe sume de bani în contul așa numitului vânzător. Ulterior acesta și-a dat seama că este vorba de o pagină falsă, și a anunțat incidentul la numărul unic de urgență. 11.140 EURO este suma pe care a plătit-o bărbatul în contul presupusului vânzător, pentru a-și cumpăra rulota mult dorită.

de Lăcrimioara Flutur    |   

Un sucevean a fost victima unei înșelătorii în mediul online și a plătit în mai multe tranșe suma de 11.140 de euro.

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/OXnbaHSHLsE?si=kX-8eueLmosECjWC&autoplay=1" title="YouTube video player" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture; web-share" referrerpolicy="strict-origin-when-cross-origin" allowfullscreen></iframe>

Bărbatul și-a dorit o rulotă, pe care a găsit-o la o firmă de peste hotare, și pentru care a urmat pașii indicați de vânzător. În urma discuțiilor avute, acesta a făcut așa cum I s-a transmis, și a virat sumele de bani în contul oferit. O primă tranșă de 1500 euro, o a doua 5.100 ca avans 30%, iar în a treia tranșă acesta a achitat 4.540 euro. După cele trei tranșe, bărbatului I s-au mai cerut și alte sume de bani, motiv pentru care a căutat firma pe internet și a depistat că este o pagină falsă.

Bărbatul a apelat în cele din urmă numărul unic de urgență și a sesizat poliția despre întâmplarea sa. Polițiștii fac apel la populație să verifice dacă link-ul este sau nu fals, iar dacă totuși au fost victima unei astfel de înșelătorii, aceștia sfătuiesc pe oameni să sune la bancă și să blocheze cardurile și tranzacțiile din cont.

 

Subiecte în articol: rulota inselatorii victima
TOP articole pe Antena 3 Suceava:
Cele mai noi știri pe Antena 3 Suceava
» Vezi toate știrile