Antena 3 Suceava Politica Construcția Autostrăzii Pașcani-Suceava intră în linie dreaptă

Construcția Autostrăzii Pașcani-Suceava intră în linie dreaptă

Gheorghe Șoldan : “Intrăm în linie dreaptă pentru construcția primului lot al Autostrăzii Pașcani-Suceava!”Agenția Națională pentru Achiziții Publice a primit documentația pentru atribuirea contractului de proiectare și execuție a acestui prim lot, ce va avea o lungime de 33 de kilometri.

de Lăcrimioara Flutur    |   

Președintele ales al Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Soldan, a transmis aceste informații, precizând că proiectul este finanțat prin Programul Transport și va fi scos la licitație imediat ce documentația va fi validată. Atunci se va stabili și data limită pentru depunerea ofertelor. Proiectarea va dura șase luni, iar execuția, 24 de luni. În acest timp, se vor construi două viaducte și un pasaj cu o complexitate tehnică ridicată.

Viaductele vor fi amplasate astfel:

    •    Peste DJ208 și CF517, cu o lungime de 1.049,80 metri.
    •    Peste râul Ruja, cu o lungime de 604,60 metri.

Pasajul va traversa pârâul Pulpa, DJ208S și CF500, având o lungime de 868 metri.

Primul lot al Autostrăzii Pașcani-Suceava va lega Nodul Rutier Pașcani de Nodul Rutier Roșcani. Pe traseu vor fi amenajate trei noduri rutiere: Tătăruși - Heci, Dolhasca și Roșcani.

Acest segment de autostradă va continua cu tronsonul Suceava-Siret, contribuind semnificativ la modernizarea infrastructurii rutiere din zonă.

TOP articole pe Antena 3 Suceava:
Cele mai noi știri pe Antena 3 Suceava
» Vezi toate știrile