Antena 3 Suceava Regional Criză de medici în satele din Botoșani

Criză de medici în satele din Botoșani

Sistemul de sănătate este în pragul unei crize fără precedent, atunci când vorbim despre medicii de familie. Este și situația multor comune din județul Botoșani. Această situație critică este alimentată de reticența medicilor de a se stabili în mediul rural.

de Lăcrimioara Flutur    |   

Necazul bătrânilor care sunt lăsați fără asistență medicală de bază reprezintă și of-ul asistenților comunitari, cum ar fi cazul Alinei Acsinei,  cea care îi consultă, le măsoară tensiunea sau pulsul și le aduce chiar medicamentele de care au nevoie. Aşa a devenit îngerul păzitor al oamenilor.

Cei bolnavi sau bătrâni se bucură atunci când asistentul comunitar le bate la ușă și îi întreabă de sănătate. 

Directorul Casei de Asigurări de Sănătate Botoşani, Alina Mustață, a subliniat faptul că din cei 142 de medici de familie existenți în întreg județul Botoșani, aproximativ jumătate se apropie de vârsta pensionării.

Astfel de situații se întâlnesc  și în  alte sate şi comune izolate din nordul țării. Acolo unde, oamenii sunt nevoiți să parcurgă zeci de kilometri pentru a beneficia de un simplu consult medical, în cel mai fericit caz. Iar cei care nu îşi permit sunt condamnaţi la o moarte prematură.

Subiecte în articol: botosani medici criza
TOP articole pe Antena 3 Suceava:
Cele mai noi știri pe Antena 3 Suceava
» Vezi toate știrile