Antena 3 Suceava Politica Guvernul face un pas înapoi în privința testelor ANTIDROG

Guvernul face un pas înapoi în privința testelor ANTIDROG

Ordonanța de Urgentă care vizează verificarea consumului de alcool și droguri a stârnit reacții puternice în rândul șoferilor. Măsurile prevăd că cei care refuză testarea rapidă antidrog, vor rămâne fără permis. Șoferii nemulțumiți intenționează să iasă în stradă. În contextul controverselor și reacțiilor puternice generate de prevederile stricte ale ordonanței inițiale Guvernul României a anunțat o modificare importantă

de Lăcrimioara Flutur    |   

Guvernul României a adoptat pe 28 iunie  Ordonanța de Urgență nr. 84, care aduce noi reglementări privind verificarea consumului de alcool și substanțe psihoactive la volan. Conform noilor reglementări, șoferii care refuză testarea rapidă antidrog vor rămâne fără permis de conducere.

Această măsură controversată a stârnit reacții puternice în rândul populației și al specialiștilor. Criticii subliniază că statul nu are capacitatea de a procesa rezultatele testelor biologice în termenul stabilit de 48-72 de ore, iar în multe cazuri, așteptarea poate depăși un an.

În contextul controverselor și reacțiilor puternice generate de prevederile stricte ale ordonanței inițiale  Guvernul României a anunțat o modificare importantă în reglementările privind testele antidrog pentru șoferi. Premierul Marcel Ciolacu a propus o schimbare a Ordonanței de Urgență nr. 84/2024, care va permite șoferilor să își primească permisul înapoi dacă rezultatele testului rapid antidrog nu sunt confirmate sau infirmate de medicii legiști în termen de 72 de ore prin analizele probelor de sânge.

A fost lansată o petiție prin care cere premierului Marcel Ciolacu să anuleze Ordonanța de Urgență. Inițiativa a strâns deja peste 176.000 de semnături de la cetățeni nemulțumiți de măsurile impuse de ordonanță. În semn de protest, oamenii vor ieși în stradă joi, 11 iulie în Piața Victoriei începând cu ora 18:00

TOP articole pe Antena 3 Suceava:
Cele mai noi știri pe Antena 3 Suceava
» Vezi toate știrile