Marșul impresionant, la care au participat peste 2.100 de elevi, 122 de cadre didactice și 51 de voluntari ai unui ONG, a atras atenția asupra pericolelor și riscurilor asociate consumului de alcool, droguri și tutun, dar și asupra modului în care pot fi prevenite accidentele rutiere.
După ce au străbătut mai multe artere ale orașului, participanții s-au adunat pe esplanada Casei de Cultură, devenită neîncăpătoare. Acolo, toți au asistat la o simulare de descarcerare și de intervenție în cazul unui accident rutier cu victime. Poliția suceveană subliniază că, în 2025, numărul accidentelor rutiere soldate cu decese este în scădere față de perioada similară a anului trecut. Până în acest moment, de la începutul anului, au fost 12 decese rezultate în urma tragediilor rutiere, număr semnificativ mai scăzut, în comparație cu anul 2024, când au fost raportate 25 de decese.
Reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență au transmis un mesaj de alarmă și conștientizare, menționând că salvatorii intervin tot mai des la accidente din ce în ce mai grave.
Reușita evenimentului a fost evidentă prin participarea numeroasă a tinerilor. Autoritățile speră ca prin astfel de acțiuni de prevenție să fie reduse tragediile de pe șosele și să crească nivelul de conștientizare în rândul comunității.