Antena 3 Suceava Actualitate Moaștele Sfântului Calinic de la Cernica au ajuns la Mănăstirea Arbore

Moaștele Sfântului Calinic de la Cernica au ajuns la Mănăstirea Arbore

Racla cu cinstitele moaște ale Sfântului Ierarh Calinic de la Cernica a fost adusă în Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților de către o delegație a Mănăstirii Cernica, cu prilejul sărbătorii hramului Mănăstirii Arbore, celebrată pe 29 august, de Tăierea Capului Sfântului Ioan Botezătorul. La slujbă au fost prezente și oficialități, printre care Larisa Blănari-Președinta Organizației Femeilor Social Democrate din județul Suceava și Vasile Dan Tiperciuc – primarul comunei Arbore.

de Daniela Năsui    |   

Cu această ocazie, Mănăstirea Arbore a pregătit un program liturgic special, care a debutat cu oficierea Sfintei Liturghii de către Episcopul Ignatie al Hușilor și Episcopul Ieronim al Daciei Felix.

 

După Sfânta Liturghie, ierarhii au săvârșit o slujbă de pomenire pentru ctitorii mănăstirii. Programul liturgic din ziua hramului s-a încheiat cu slujba Privegherii. Pe parcursul întregului program, credincioșii au avut posibilitatea de a se închina la moaștele Sfântului Ierarh Calinic.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Sfântul Ierarh Calinic este prețuit de călugări, ca un mare părinte și povățuitor duhovnicesc al monahilor. De ierarhi este prețuit ca primul ierarh român canonizat. Iar de mireni este prețuit ca un mare făcător de minuni și vindecător a suferințelor omenești.Mănăstirea Arbore, ctitorită în anul 1502 de pârcălabul Luca Arbore, boier la curtea lui Ștefan cel Mare, a fost inclusă pe lista Patrimoniului cultural mondial în 1993. După ce a funcționat sub formă de parohie începând cu anul 2005, viața monahală a fost restabilită în așezământul monahal de către Arhiepiscopul Calinic al Sucevei și Rădăuților în 2022.

Subiecte în articol: Arbore manastire moaste Cernica Calinic
TOP articole pe Antena 3 Suceava:
Cele mai noi știri pe Antena 3 Suceava
» Vezi toate știrile