Antena 3 Suceava Actualitate Romania O nouă lege importantă pentru șoferii din întreaga țară

O nouă lege importantă pentru șoferii din întreaga țară

Șoferii care nu merg pentru a face inspecția tehnică a mașinii la timp, riscă amenzi de peste 6.000 de lei. Totodată aceștia rămân fără talon și plăcuțele de înmatriculare ale vehiculului. Legea promulgate de șeful statului clarifică unele dispoziții referitoare.

de Andrei Munteanu    |   

Șeful statului Klaus Iohanis a promulgat o nouă lege pentru modificarea unor acte normative din domeniul transportului Rutier.

În întreaga țară, mașinile care sunt utilizate pentru închirieri sau rent a car vor trebui inspectate tehnic odată la șase luni potrivit noii legi, iar vehiculele a căror viteză maximă este de până la 25 km/h nu vor mai fi obligate să efectueze inspecția tehnică periodică.

În legea promulgată de președintele Klaus Iohannis au fost clarificate și dispoziții care reglementează examinarea persoanelor care intenționează obținerea atestării inițiale pentru conducători auto transport persoane sau mărfuri.

Inspecția tehnică periodică este oligatorie pentru toți șoferii, iar aceasta are rolul de a garanta că vehiculul este sigur pentru circulație și astfel se reduce riscul de accidente.

Subiecte în articol: lege soferi important
TOP articole pe Antena 3 Suceava:
Cele mai noi știri pe Antena 3 Suceava
» Vezi toate știrile