Antena 3 Suceava Actualitate O nouă lege pentru producătorii de mașini a intrat în vigoare, în U.E.

O nouă lege pentru producătorii de mașini a intrat în vigoare, în U.E.

O nouă lege a intrat în vigoare în toată Uniunea Europeană începând cu data de 7 iulie. Toți producătorii de mașini vor fi obligați să doteze mașinile cu tehnologie de limitare a vitezei. Reglementările UE permit implementarea a 4 sisteme diferite de limitare a vitezei, inclusiv sistemul prin care se acționează automat frâna autovehiculului pentru reducerea trepată a vitezei.

de Daniela Năsui    |   

Sistemele vor funcționa cu ajutorul GPS-ului și prin citirea semnelor rutiere. Acestea au fost introduse pentru noile modele de autovehicule începând din 2022, astfel încât destul de multe autovehicule noi de pe șosele sunt deja echipate cu aceste sisteme.

"Obiectivul este de a-i proteja pe europeni împotriva accidentelor rutiere, a calității precare a aerului și a schimbărilor climatice, de și de a le oferi noi soluții de mobilitate care să corespundă nevoilor lor în schimbare și de a apăra competitivitatea industriei europene", au transmis reprezentanții Comisiei Europene.

Sistemele de control intelligent al vitezei vor funcționa în patru moduri pentru a încetini vehiculul, iar producătorii vor fi liberi să aleagă pe care doresc să îl utilizeze.

”Regulamentele UE permit un sistem care poate utiliza un avertisment acustic în cascadă, un avertisment vibrator în cascadă, o pedală de accelerație cu feedback haptic sau o funcție de control al vitezei, caz care viteza vehiculului va fi redusă treptat.” au mai transmis reprezentanții Comisiei Europene.

TOP articole pe Antena 3 Suceava:
Cele mai noi știri pe Antena 3 Suceava
» Vezi toate știrile