Antena 3 Suceava Actualitate Pacientă cu AVC transferată cu elicopterul SMURD de la Târgu Mureș la Suceava

Pacientă cu AVC transferată cu elicopterul SMURD de la Târgu Mureș la Suceava

Sâmbătă dimineață, elicopterul SMURD a transferat o pacientă de 50 de ani, medic la Serviciul de Ambulanță din Suceava, pe heliportul Spitalului Clinic de Urgență din Suceava pentru o trombectomie endovasculară de urgență, după ce aceasta a suferit un accident vascular cerebral la Târgu Mureș.

de Lăcrimioara Flutur    |   

Astăzi dimineață, elicopterul SMURD a aterizat pe heliportul Spitalului Clinic de Urgență din Suceava pentru a transfera o pacientă în vârstă de 50 de ani, ce a suferit un accident vascular cerebral (AVC). Pacienta, care este medic la Serviciul de Ambulanță din Suceava, se afla la un curs la Târgu Mureș când a survenit incidentul, la ora 6:00.

<iframe width="350" height="200" src="https://www.youtube.com/embed/w4pUSPgZCf8?si=JDCx1mubkq4RWtcl&autoplay=1" title="YouTube video player" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture; web-share" referrerpolicy="strict-origin-when-cross-origin" allowfullscreen></iframe>

Pacienta a beneficiat de tromboliză la Spitalul Clinic de Urgență din Mureș, o procedură menită să dizolve cheagul de sânge ce bloca fluxul într-o arteră. Din cauza lipsei posibilităților de a efectua o trombectomie endovasculară la Târgu Mureș, Spitalul Clinic de Urgență din Suceava a fost solicitat să preia cazul.

Elicopterul SMURD a aterizat la ora 10:30, iar la ora 10:45, pacienta a fost supusă cu succes procedurii de trombectomie, o intervenție minim invazivă care extrage cheagul de sânge blocant. Această intervenție rapidă și eficientă a fost esențială pentru a asigura cele mai bune șanse de recuperare pentru pacientă.Pacienta se află acum sub supravegherea atentă a echipei medicale din Suceava, iar starea ei este monitorizată în continuare.

Subiecte în articol: elicopter SMURD
TOP articole pe Antena 3 Suceava:
Cele mai noi știri pe Antena 3 Suceava
» Vezi toate știrile