Antena 3 Suceava Regional Sărbătoarea Sfântului Ioan cel Nou de la Suceava adună în această perioadă numeroși credincioși în municipiu

Sărbătoarea Sfântului Ioan cel Nou de la Suceava adună în această perioadă numeroși credincioși în municipiu

Credincioșii din întreaga țară se pregatesc de sărbătoarea Sfântului Ioan cel Nou de la Suceava. Pentru această sărbătoare, la Mănăstirea din Sfântul Ioan Cel Nou de la Suceava se adună anual mii de credincioși.

de Andrei Munteanu    |   

Sfântul Ioan Cel Nou de la Suceava a fost un martir creștin și este pomenit în fiecare an pe 2 iunie. Comemorarea acestui Sfânt are loc însă pe 24 iunie, atunci când moaștele Sfântului sunt scoase în procesiune pe străzile Sucevei.

<iframe width="350" height="200" src="https://www.youtube.com/embed/k1QoWEuVC-Q?si=Y_t0kzHQGl7ko90w&autoplay=1" title="YouTube video player" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture; web-share" referrerpolicy="strict-origin-when-cross-origin" allowfullscreen></iframe>

Această mare sărbătoare aduce anual la Suceava credincioși din toate colțurile țării. Aceștia vin și iau parte la slujbele specifice, dar și pentru a se închina la racla Sfântului.

Subiecte în articol: sărbătoare Sfanta municipiu suceava
TOP articole pe Antena 3 Suceava:
Cele mai noi știri pe Antena 3 Suceava
» Vezi toate știrile