Antena 3 Suceava Regional Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava anunță numărul record de locuri bugetate pentru admitere

Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava anunță numărul record de locuri bugetate pentru admitere

Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava (USV) anunță startul concursului de admitere pentru ciclurile de studii de licență, masterat și doctorat. Anul acesta, USV oferă cel mai mare număr de locuri bugetate din istoria sa, repartizate pe cele peste 120 de programe de studiu. Procesul de admitere 2022 începe pe 11 iulie.

de Lăcrimioara Flutur    |   

USV pune la dispoziția candidaților un total de 3060 de locuri bugetate, dintr-un total de 6200 de locuri scoase la concurs. La nivel de licență, sunt disponibile 1565 de locuri bugetate, dintre care 42 sunt destinate absolvenților de liceu din mediul rural, 22 pentru absolvenții proveniți din sistemul de protecție socială sau cu dizabilități, și 15 locuri pentru candidații de etnie romă. De asemenea, 460 de locuri bugetate sunt alocate candidaților români de pretutindeni.

La nivel de masterat, sunt disponibile 760 de locuri bugetate pe cele 40 de programe de studio . De asemenea, 4 locuri sunt rezervate candidaților de etnie romă și 25 pentru persoanele cu dizabilități. Alte 222 de locuri sunt destinate candidaților români de pretutindeni.

Pentru studiile de doctorat, USV oferă 53 de locuri bugetate în 13 domenii, cu 4 locuri rezervate domeniilor prioritare și 2 pentru candidații de etnie romă. Candidații români de pretutindeni au la dispoziție 15 locuri bugetate, dintre care 10 sunt cu bursă.

Subiecte în articol: bugetat usv record admitere
TOP articole pe Antena 3 Suceava:
Cele mai noi știri pe Antena 3 Suceava
» Vezi toate știrile