Antena 3 Suceava Politica Cum se schimbă regulile pentru candidați în timpul campaniei electorale

Cum se schimbă regulile pentru candidați în timpul campaniei electorale

Astăzi începe oficial campania electorală care se va încheia pe 7 iunie. Candidații trebuie să respecte reguli noi în campanie, iar afișele pot fi montate doar pe panouri speciale, iar locurile în care ele sunt amplasate sunt decise de primărie.

Cum se schimbă regulile pentru candidați în timpul campaniei electorale
de Lăcrimioara Flutur    |    10 Mai 2024   •   13:26

Campania electorală pentru alegerile locale și europarlamentare din 2024 a început astăzi, pe 10 mai, cu o lună înainte de scrutin, și se încheie pe 7 iunie. Odată cu începutul oficial al campaniei, regulile se vor schimba. În timpul campaniei electorale, partidele, candidații independenți, alianțele politice sau electorale pot folosi diverse materiale de propagandă, cum ar fi afișe, materiale audio sau video difuzate de mass-media audiovizuală, publicitate în presa scrisă, materiale de propagandă online, broșuri, pliante și alte materiale tipărite. Candidații își vor putea promova candidatura doar cu afișe care să nu fie mai mari de 500x350 de milimetri. Aceste afișe pot fi montate doar pe panouri speciale, iar locurile în care ele sunt amplasate sunt decise de primărie.

Este interzis ca pe afișele electorale să apară simboluri naționale sau culori care să reproducă drapelul României sau al oricărui alt stat.

Subiecte în articol: #regulicandidati #campanie #electoral

x close