Antena 3 Suceava Sport Polițistul sucevean de Frontieră Andrei Humeniuc, pe podium la Cupa Regelui de Oină

Polițistul sucevean de Frontieră Andrei Humeniuc, pe podium la Cupa Regelui de Oină

Duminică, 23 iunie, pe Stadionul Național “Arcul de Triumf” din București, a avut loc finala Cupei Regelui la Oină, ajunsă la a unsprezecea ediție. Evenimentul a fost organizat de către Federația Română de Oină sub Înaltul Patronaj al Casei Regale a României, aducând împreună cele mai bune echipe din țară pentru a celebra sportul național al României. Din echipa câștigătoare a făcut parte și polițistul sucevean de frontieră, Andrei Humeniuc.

Polițistul sucevean de Frontieră Andrei Humeniuc, pe podium la Cupa Regelui de Oină
de Redacție Antena 3 Suceava    |    26 Iun 2024   •   16:47

Campioana de anul acesta este din nou echipa ACS Frontiera Tomis Constanța, care a câștigat marele trofeu pentru a opta oară. În finală, echipa din Constanța a întâlnit pe CS Izvorul Chiuiești, reușind să își mențină supremația în acest sport tradițional. Oina, caracterizată prin dinamism și viteză, este un joc sportiv complex care îmbină perfect gândirea tactică cu activitatea fizică.

Acest sport, adânc înrădăcinat în cultura românească, continuă să fie o platformă unde talentul și dăruirea sportivilor se manifestă la cel mai înalt nivel.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Printre membrii echipei dobrogene se numără și agentul principal Andrei Humeniuc, de la Compartimentul Sprijin Operativ al Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Suceava, care a jucat un rol esențial în succesul echipei.

Andrei Humeniuc practică oina de la vârsta de 10 ani, fiind sportul lui de suflet. El este legitimat la ACS Frontiera Tomis Constanța de la vârsta de 17 ani și a contribuit la multiplele succese ale echipei, inclusiv la câștigarea acestui nou campionat de oină.

x close