Antena 3 Suceava Sport Suceava, capitala mondială a kickboxing-ului pentru o seară

Suceava, capitala mondială a kickboxing-ului pentru o seară

Suceava a fost vineri seară în centrul atenției. Gala de kickboxing Colosseum Tournament 43 a reunit între zidurile Cetății de Scaun a Sucevei sportivi din mai multe țări, care s-au luptat pentru titlul suprem, și a fost transmis live în 100 de țări. Printre invitații de seamă s-a numărat și legendarul Semmy Schilt.

Suceava, capitala mondială a kickboxing-ului pentru o seară
de Lăcrimioara Flutur    |    29 Iun 2024   •   14:34

Suceava a fost promovată și anul acesta la nivel mondial, grație galei internaționale de kickboxing Colosseum Tournament 43. Evenimentul a reunit sportivi din mai multe țări, care s-au luptat pentru titlul suprem, și a fost transmis live în 100 de țări, potrivit organizatorilor. Printre invitații de seamă s-a numărat și legendarul Semmy Schilt, prezent în șanțul de apărare al Cetății de Scaun a Sucevei.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Meciurile serii i-au avut în prim-plan pe Mihai Rusu din comuna Capu Câmpului și Bogdan Floriștean din comuna Valea Moldovei. Mihai Rusu a impresionat în piramida de patru a categoriei 61 de kilograme, învingându-l pe Ștefan Druja în semifinale și pe marocanul Akdi Ibrahim în finală, câștigând astfel centura Colosseum Tournament 43. Atmosfera de la eveniment a fost electrizată de susținătorii locali, care au scandat numele său la unison, iar sportivul a dedicat victoria mamei sale.

Spectacolul a continuat cu un meci intens între două sportive de renume internațional. Ibtissam "Prințesa Marocului" Kassrioui și olandeza Jaleesa Alfons au oferit un show de excepție pe scena kickboxing-ului mondial, cu Kassrioui fiind desemnată învingătoare la final.

Din păcate, evenimentul principal al serii s-a încheiat cu o veste proastă pentru Bogdan Floriștean. Tânărul sportiv a fost nevoit să renunțe la luptă după ce medicul a decis că lovitura la cap nu îi mai permite să continue. Floriștean, un fenomen al acestui sport, lupta pentru a-și apăra centura câștigată în 2023 la Baia Mare. Deși meciul începuse promițător, decizia de NO CONTEST a fost respectată.

 

Subiecte în articol: Colosseum Tournament 43 suceava

x close