Concursul presupune o probă scrisă cu subiecte din programele în vigoare la matematică şi limba şi literatura română. Competiția se organizează, an de an, printr-un parteneriat cu o tradiţie de peste două decenii între Asociaţia Profesioniştilor Colegiului Național ''Ștefan cel Mare'' Suceava și administrația locală suceveană.
Concursul se adresează elevilor care sunt convinşi că dezvoltarea personalității se stimulează și prin asumarea competitivităţii, subliniază directorul colegiului sucevean, Dan Popescu. Festivitatea de premiere din aula Colegiului Național ''Ștefan cel Mare'' nu a ignorat Ziua Internaţională a Copilului, astfel încât toți participanții au fost declarați câștigători.
<iframe width="350" height="200" src="https://www.youtube.com/embed/x50WG00vvYU?si=Bts7mMuH6ZnZw8at&autoplay=1" title="YouTube video player" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture; web-share" referrerpolicy="strict-origin-when-cross-origin" allowfullscreen></iframe>
”De altfel, le-am sugerat celor care nu au urcat pe podium ca la cel mai mic reproș de neprofesionalism să replice cu adevărul că Arca lui Noe a fost realizată de amatori, iar Titanicul era proiectat de profesioniști! Felicitări nu numai medaliaților cu aur, argint și bronz! Succes la evaluările cu miză şi ...vacanţă frumoasă!” a conchis, directorul colegiului sucevean.