Antena 3 Suceava Actualitate Campania,,ÎMPREUNĂ PENTRU O VACANȚĂ ÎN SIGURANȚĂ”, la Suceava

Campania,,ÎMPREUNĂ PENTRU O VACANȚĂ ÎN SIGURANȚĂ”, la Suceava

Campania de informare cu privire le evenimentele negative în care pot fi implicați elevii pe perioada vacanței de vară și de conștientizare a rolului grupului de prieteni în determinarea implicării în astfel de situații ”Împreună pentru o vacanță în siguranță!” este derulată de polițiștii suceveni până la sfârșitul lunii august. Pentru a nu fi implicați în comiterea unor acte de violență polițiștii suceveni au adresat, în cadrul întâlnirilor, și câteva recomandări elevilor.

de Daniela Năsui    |   

La nivelul județului Suceava activitățile de informare se vor derula în unitățile de învățământ preuniversitar înscrise în programul ”Școala de vară” precum și în taberele organizate în diverse localități, inclusiv cu participarea elevilor din alte județe.

Beneficiarii activităților de până acum au fost 308 elevi și cadre didactice. Pentru a nu fi implicați în comiterea unor acte de violență polițiștii au adresat câteva recomandări elevilor, printre care:

*Nu lega prietenii cu persoane care au un comportament antisocial, care te îndeamnă la lucruri rele.

*Nu întotdeauna când prietenii îți spun că e O.K., ești în siguranță.

*Dacă ești martorul unei fapte de violență, nu ține secret, povestește-le părinților sau unei persoane care poate interveni în soluționarea situației.

*Nu primi cadouri/dulciuri de la persoane necunoscute și nu le oferi informații despre unde locuiești, programul tău și al părinților, bunuri sau valori pe care le ai în locuință etc.

*Dacă cineva te amenință sau șantajează, spunând că le va face rău apropiaților tăi, povestește-le părinților care vor găsi o rezolvare.

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Suceava urează și doresc tuturor copiilor -  Vacanță în siguranță!

TOP articole pe Antena 3 Suceava:
Cele mai noi știri pe Antena 3 Suceava
» Vezi toate știrile