Antena 3 Suceava Actualitate Controale riguroase în transportul feroviar

Controale riguroase în transportul feroviar

În ultimele trei luni, polițiștii de la transporturi, alături de A.S.F.R. și angajați feroviari, au efectuat 284 de controale pentru a asigura siguranța feroviară. În această perioadă, 813 persoane cu atribuții în siguranța circulației și 160 de mecanici au fost testați pentru alcool și substanțe interzise.

de Lăcrimioara Flutur    |   

În ultimele trei luni, polițiștii de la transporturi, împreună cu lucrători de la A.S.F.R. și angajați feroviari, au desfășurat 284 de controale pentru a preveni accidentele feroviare și pentru a asigura siguranța personalului și a călătorilor.

813 persoane cu atribuții în siguranța circulației și 160 de mecanici de locomotivă au fost testați pentru consumul de alcool și substanțe interzise. Pe parcursul acțiunii, au fost constatate 11 infracțiuni și 8 persoane au fost depistate în flagrant delict. Toți cei implicați au fost conduși la spital pentru prelevarea probelor biologice de sânge.

Printre cazurile remarcate se numără șeful unui tren de marfă din Găești, județul Dâmbovița, care a fost găsit cu o alcoolemie de 0,39 mg/l alcool pur în aerul expirat. De asemenea, un mecanic de locomotivă din aceeași localitate a fost depistat cu 0,63 mg/l alcool pur în aerul expirat după ce nu a respectat semnalul de oprire.

La Ghimeș, un impiegat de mișcare a fost găsit sub influența alcoolului, având o alcoolemie de 0,26 mg/l. În alt caz, o drezină a deraiat între stațiile  Copăcioasa și Pojogeni, mecanicul fiind depistat cu 0,45 mg/l alcool pur în aerul expirat. De asemenea, la Satu Mare, un manevrant de vagoane a fost testat cu o alcoolemie de 0,30 mg/l, iar la Roșiori Nord, un meseriaș de cale a fost depistat cu 1,11 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Acțiunile polițiștilor au avut ca scop principal prevenirea riscurilor profesionale și asigurarea respectării normelor de siguranță feroviară naționale și europene. Polițiștii vor continua să desfășoare acțiuni similare pentru a menține standardele de siguranță și pentru a preveni incidentele în transportul feroviar

 

Subiecte în articol: controale riguroase feroviar
TOP articole pe Antena 3 Suceava:
Cele mai noi știri pe Antena 3 Suceava
» Vezi toate știrile