Antena 3 Suceava Actualitate Dovadă de continuare a studiilor în 60 de zile pentru copiii retrași de la școală

Dovadă de continuare a studiilor în 60 de zile pentru copiii retrași de la școală

Începând cu acest an școlar, părinții care își retrag copiii din învățământul preuniversitar trebuie să prezinte dovezi ale continuării studiilor și acte privind domiciliul elevului în termen de cel mult 60 de zile, conform noului regulament ROFUIP 2024. În caz contrar, directorul școlii va informa Serviciul de Siguranță Școlară al Poliției, se menționează pe edupedu.ro.

de Andrei Munteanu    |   

Suceava se numără printre județele cu un număr ridicat de elevi retrași din sistemul de învățământ – peste 100. Părinți sunt „racolați” să-și retragă copiii din școală în favoarea homeschooling, pe „filiera bisericilor neoprotestante” – acuză un fost inspector școlar adjunct, Ioan Puiu. Ministerului Educației „probabil îi e frică să spună că numărul copiilor în afara sistemului e de ordinea miilor sau a zecilor de mii” . Ioan Puiu, fost inspector școlar adjunct, spune că Ministerul și autoritățile locale au fost informate de aceste situații încă din 2022, dar nu au făcut nimic.

 

Școlile de unde au fost retrași cei 71 de copii, în pandemie, pentru a face homeschooling au fost verificate de poliția județeană și nu a reieșit “nicio împiedicare în mod nejustificat a minorilor de a urma cursurile învățământului general obligatoriu”, transmite Inspectoratul de Poliție Suceava, într-un răspuns la solicitarea Edupedu.ro. Autoritățile îndeamnă părinții să respecte noile reguli pentru a evita sancțiuni legale.

Subiecte în articol: suceava studii copii scoala
TOP articole pe Antena 3 Suceava:
Cele mai noi știri pe Antena 3 Suceava
» Vezi toate știrile