Antena 3 Suceava Actualitate Forțe suplimentare de poliție pentru siguranța participanților la evenimente

Forțe suplimentare de poliție pentru siguranța participanților la evenimente

Aproximativ 100 de polițiști și jandarmi au fost mobilizați, iar prezența activă a echipajelor canine a contribuit semnificativ la menținerea siguranței, la Festivalul de muzică "Cetatea de Rock a Sucevei", desfășurat între 23 și 25 august. Polițiștii suceveni au transmis o serie de recomandări și informații în scopul prevenirii consumului de droguri și a problemelor asociate acestei problematici.

de Daniela Năsui    |   

Mii de tineri pasionați de muzică și distracție au participat la acest eveniment, în week-end-ul care tocmai s-a încheiat. Pentru a asigura desfășurarea în condiții optime, organizatorii, alături de forțele de ordine, au implementat măsuri stricte de securitate. După două zile de festival, nu au fost raportate incidente majore, organizatorii subliniind importanța respectării normelor de legalitate și decență. Polițiștii transmit o serie de recomandări și informații în scopul prevenirii consumului de droguri și a problemelor asociate acestei problematici, valabile pentru astfel de evenimente:

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Recomandări IPJ Suceava:

 

•          drogul - este substanţa licită sau ilicită al cărei consum determină fenomene de dependenţă şi toleranţă. Ex: alcoolul, tutunul, tranchilizantele, amfetaminele, cannabis, cocaina, opiul şi derivaţii săi, methadona, LSD, solvenţii.

•          dependenţa - este fenomenul caracterizat prin nevoia imperioasă sau persistentă de a continua utilizarea drogului, ignorând consecinţele în plan fizic, psihologic şi social, în scopul obţinerii unei stări de bine sau pentru a evita starea de disconfort generată de întreruperea consumului substanţei respective.

•          sevrajul – denumit şi „sindrom de abstinenţă” reprezintă un ansamblu de simptome fizice şi psihice, ce apare la întreruperea administrării unei substanţe psihoactive, la administrarea unei doze insuficiente din această substanţă sau după administrarea unui medicament cu proprietăţi antagoniste faţă de cea psihoactivă.

Subiecte în articol: suplimentare politie
TOP articole pe Antena 3 Suceava:
Cele mai noi știri pe Antena 3 Suceava
» Vezi toate știrile