Antena 3 Suceava Actualitate Gheorghe Șoldan caută soluții temporare pentru apa la robinetele din Solca

Gheorghe Șoldan caută soluții temporare pentru apa la robinetele din Solca

Președintele ales al Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Șoldan, la Solca pentru a rezolva problema apei. Acesta a venit cu o soluție temporară pentru ca locuitorii să aibă apă la robinete. Prin această soluție temporară, apa va curge la robinet de sâmbătă, însă nu va fi potabilă. Aceasta va putea fi folosită doar pentru activități gospodărești, în scop menajer. Pentru situația cu care se confruntă oamenii din Solca, Gheorghe Șoldan a găsit soluții temporare datorită cărora locuitorii vor avea apă la robinete începând de sâmbătă.

de Andrei Munteanu    |   

Gheorghe Șoldan a fost prezent vineri la Solca, acolo unde locuitorii orașului nu au apă potabilă de trei luni, din cauza colmatării lacului de acumulare Solcuța. Președintele ales al Consiliului Județean Suceava a transmis pe pagina sa de socializare că de sâmbătă dimineață locuitorii vor avea apă la robinete pentru activitățile menajere din gospodărie.

Potrivit acestuia, soluția a constat în umplerea unuia dintre bazinele de acumulare din Solca (de 380 mc) cu apă adusă cu mașini de pompieri ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență Suceava și ale mai multor servicii voluntare. Cu o cantitate semnificativă de apă a contribuit, potrivit lui Șoldan, și primarul comunei Păltinoasa, Eduard Wendling.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Cu ajutorul serviciilor voluntare pentru situații de urgență ale comunelor Arbore, Cornu Luncii și Voitinel, Gheorghe Șoldan a reușit să transporte apa pentru săteni, iar această soluție va fi pusă în practică și în zilele următoare.

Totodată, acesta a precizat că a avut discuții cu directorul general al Administrației Naționale a Apelor Române, Sorin Lucaci, iar în zilele ce urmează se vor face demersuri pentru a demara lucrări de decolmatare a lacului Solcuța.

„În urma experienței de astăzi din teren, după ce am stat de vorbă cu toți cei responsabili, vreau să subliniez încă o dată profesionalismul și implicarea colonelului Ghiață, inspectorul șef al ISU Suceava, dar și solidaritatea primarilor la care am apelat pentru sprijin. Nu în ultimul rând, le mulțumesc pentru eforturile lor pompierilor și voluntarilor de pe autospecialele care transportă apa la Solca pentru umplerea bazinului. De cealaltă parte, am constatat unele probleme de comunicare și coordonare la o altă instituție responsabilă în astfel de situații de criză. Un singur lucru trebuie să le fie clar: nu voi tolera astfel de disfuncționalități când vine vorba de sănătatea locuitorilor județului Suceava.”, a mai transmis Gheorghe Șoldan într-o postare pe pagina sa de socializare.

Subiecte în articol: solutii apa potabila Solca
TOP articole pe Antena 3 Suceava:
Cele mai noi știri pe Antena 3 Suceava
» Vezi toate știrile