Școala și grădinița au intrat într-un proces de renovare capitală imediat după încheierea evaluării naționale. Sunt investiții majore atât cu bani de la fondul de mediu cât și din fondurile proprii ale comunității.
<iframe width="350" height="200" src="https://www.youtube.com/embed/cEzoA9NhUvs?si=vtEoUS6aYH8YghJE" title="YouTube video player" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture; web-share" referrerpolicy="strict-origin-when-cross-origin" allowfullscreen></iframe>
Cum lucrările au termen un an, însă constructorul a reușit în doar câteva luni să ajungă aproape de final, când a venit momentul relocării elevilor și a preșcolarilor, s-au căutat soluții de avarie.
Anul acesta școlar, o situație mai puțin obișnuită, din păcate, nu putem funcționa în școală, deoarece au loc lucrări de reabilitare.
Discutăm de două proiecte, unul în valoare de peste 4 milioane de lei și privește creșterea eficientizării energetice și un altul din fondul proprii, e vorba de Comuna Vicovul de Jos, prin domnul primar, cel care a demarat lucrările pentru conformare în obținerea autorizației ISU.
Și au fost identificate două locații, cea în care ne aflăm acum, e vorba de o clădire din incinta Bisericii Adormirea Maicii Domnului Remezău, unde funcționează învățământul preșcolar, e vorba de grădinița cu program normal numărul 2, Vicovu de Jos, grădiniță care are 105 copii, două grupe funcționează dimineață și două după amiază.
a mai spus directorul școlii, Costel Țugui.
Una dintre variante era învățământul online, însă această abordare a fost respinsă de Inspectoratul Școlar și de minister
E ceea ce am reușit în scurtul timp care ne-a rămas. Numai că vreau pe această cale totuși să mulțumesc. Să vă mulțumesc în primul rând pentru că manifestați interes față de elevii școlii noastre în astfel de situații, dar am făcut tot ceea ce este omenește posibil pentru ca lucrurile să se desfășoare în cele mai bune condiții, atât cât putem spune cele mai bune condiții, e o bună ocazie, spuneam, să mulțumesc comunității, pentru că s-a mobilizat toată lumea și am reușit să găsim soluții pentru o problemă destul de delicată. Aflând că varianta învățământului online este scoasă din discuție, atunci am demarat tot felul de activități de a găsi soluții în rezolvarea acestei probleme, care la prima vedere, să știți că era cumva fără rezolvare. Consider că e mult mai bună această variantă față de cea a învățământului online.
E mult mai bună această variantă față de cea a învățământului online.
a mai spus directorul școlii, Costel Țugui.
Atunci s-a luat decizia ca elevii să fie duși în clădirea pentru învățământ biblic a Bisericii penticostale, iar preșcolarii în clădirea prăznicarului bisericii ortodoxe. S-au făcut amenajări gospodărești, iar copiii au început noul an școlar
Ambianță părinte
Dacă lucrurile decurg conform planului, până la finalul lunii toți copiii vor reveni în bănci la școală. Momentan la prăznicar prichindeii învață în 2 schimburi, câte 2 clase.