Antena 3 Suceava Regional Memorialul Holocaustului din Bucovina: Portal prin istorie

Memorialul Holocaustului din Bucovina: Portal prin istorie

Muzeul de Istorie din Siret, care a fost inaugurat ieri, aduce în fața vizitatorilor o experiență completă. Vizitatorii care explorează expoziția Muzeului de Istorie din Siret au ocazia să descopere nu doar bogata istorie a regiunii Bucovinei, ci și să reflecteze asupra tragediei Holocaustului și a consecințelor acestuia asupra comunității evreiești locale.

de Lăcrimioara Flutur    |   

Joi, 23 mai, la Siret, a avut loc o ceremonie solemnă de inaugurare a Muzeului de Istorie-Memorialului Holocaustului din Bucovina.

Memorialul reprezintă un tribut adus victimelor Holocaustului din regiune și un simbol al datoriei noastre de a onora memoria acestora.

Numele celor peste 50.000 de evrei deportați în Transnistria au fost imortalizate pe plăcuțe încastrate în zidul care delimitează curtea Muzeului de Istorie.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Intreaga expoziție oferă vizitatorilor săi o experiență completă. Spațiile dedicate epocii moderne cuprind panouri interactive cu dezvoltarea Siretului, cu monumentele orașului și exponate, o sală care reproduce interiorul unei case de la sfârșitul secolului al XIX-lea - începutul secolului al XX-lea, precum și o sală dedicată personalităților din Siret. Din perioada modernă face parte și o sală amenajată ca vagon de tren care evocă deportarea evreilor. Aici este o hartă cu lagărele din Transnistria, mărturii video ale unor evrei bucovineni care au supraviețuit deportărilor și un scurt istoric al deportărilor.

Vizitatorii care explorează expoziția Muzeului de Istorie din Siret au ocazia să descopere nu doar bogata istorie a regiunii Bucovinei, ci și să reflecteze asupra tragediei Holocaustului și a consecințelor acestuia asupra comunității evreiești locale.

Subiecte în articol: memorialul istorie portal Bucovina Siret
TOP articole pe Antena 3 Suceava:
Cele mai noi știri pe Antena 3 Suceava
» Vezi toate știrile