Antena 3 Suceava Regional Năpastă piscicolă din cauza secetei, la Botoșani

Năpastă piscicolă din cauza secetei, la Botoșani

Crescătorii de peşte din judeţul Botoşani se confruntă cu o situaţie disperată din cauza secetei prelungite care afectează puternic regiunea. Lipsa precipitaţiilor şi temperaturile extrem de ridicate din această perioadă au dus la scăderea drastică a nivelului apei în lacuri şi bazine, punând în pericol ecosistemele acvatice şi implicit producţia de peşte. Crescătorii raportează pierderi semnificative şi se tem pentru viitorul afacerilor lor.

de Daniela Năsui    |   

Seceta prelungită nu afectează doar crescătorii de peşte, ci şi întreaga comunitate din Botoşani, unde apa devine o resursă din ce în ce mai preţioasă. Este imperativ ca autorităţile şi locuitorii să colaboreze pentru a găsi soluţii durabile şi eficiente în faţa acestei crize. Autorităţile locale sunt în alertă şi încearcă să găsească soluţii pentru a sprijini crescătorii afectaţi.

 

 

Mai mult, canicula a favorizat dezvoltarea bacteriilor şi bolilor la peşti în această perioadă, iar tratamentele nu au putut fi făcute, tot din cauza caniculei. O situaţie gravă a fost înregistrată în iazul Dracşani, din comuna Suliţa. Una dintre cele mai mari acumulări de apă din judeţ a avut peste o tonă de peşti morţi raportaţi pe data de 19 iulie. Mai mulți piscicultori din judeţ spun că au înaintat deja către Prefectura o adresa cu o serie de cereri, aceștia dorind ca problemele actuale să fie discutate în cadrul Comitetului Judetean pentru Situații de Urgență Botoșani.

Subiecte în articol: piscicolă botosani năpastă
TOP articole pe Antena 3 Suceava:
Cele mai noi știri pe Antena 3 Suceava
» Vezi toate știrile