Antena 3 Suceava Actualitate Nereguli grave descoperite de Garda Forestieră, la Cârlibaba

Nereguli grave descoperite de Garda Forestieră, la Cârlibaba

Un operator economic din comuna Cârlibaba, județul Suceava, este în centrul unui scandal major, după ce Garda Forestieră Suceava a descoperit nereguli grave în sistemul informatic SUMAL 2.0.

de Daniela Năsui    |   

În urma unui control, s-a constatat că operatorul a simulat mai multe transporturi de material lemnos pentru a acoperi lipsa recoltei complete din anumite partizi.

 

Fotografiile neconforme, care nu au permis identificarea clară a încărcăturii și a numărului de înmatriculare, dar și utilizarea unor imagini cu un alt bord de autovehicul, au fost doar câteva dintre neregulile constatate. De asemenea, s-a descoperit că unul dintre transporturi a fost efectuat fără receptorul GPS activat, o încălcare gravă a regulamentelor.

 

Pentru aceste abateri, operatorul economic a fost sancționat cu amenzi în valoare totală de 21.000 lei. În plus, s-a dispus confiscarea valorică a unei cantități de peste 51 de metri cubi de lemn rotund rășinoase, estimată la 16.215 lei.

 

Garda Forestieră Suceava intenționează să propună suspendarea drepturilor de acces în SUMAL 2.0 pentru o perioadă de 30 de zile, timp în care operatorul nu va putea emite sau primi avize de însoțire și nu va putea efectua transporturi de material lemnos.

Subiecte în articol: nereguli Garda Forestiera Cârlibaba
TOP articole pe Antena 3 Suceava:
Cele mai noi știri pe Antena 3 Suceava
» Vezi toate știrile