Antena 3 Suceava Regional Noul terminal de la Dornești, un pas major în facilitarea exporturilor agricole ucrainene

Noul terminal de la Dornești, un pas major în facilitarea exporturilor agricole ucrainene

La Dornești a fost inaugurat cel mai mare terminal de transbordare a cerealelor din europa. 10 milioane euro au fost investiți pentru constructia terminalului. Romania devine astfel nod feroviar strategic pentru transporturile de marfuri din Europa.

de Lăcrimioara Flutur    |   

Astăzi a fost inaugurat cel mai mare terminal de transbordare a produselor agricole din Europa. Acesta este situat la Dornești, lângă granița cu Ucraina, astfel transformând România într-un nod feroviar strategic pentru transporturile de mărfuri.

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/EnCRk1hq-IA?si=k4zEG03tcdoVfRIX&autoplay=1" title="YouTube video player" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture; web-share" referrerpolicy="strict-origin-when-cross-origin" allowfullscreen></iframe>

Terminalul de la Dornești este proiectat să funcționeze 24 de ore din 24, 7 zile din 7, 365 de zile pe an.

Cu o capacitate maximă proiectată de 3 milioane de tone, terminalul este echipat cu o staţie de descărcare de 128 de metri lungime şi una de încărcare de 120 de metri, permiţând încărcarea şi descărcarea simultană a opt vagoane.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Terminalul a fost construit pentru a facilita tranzitul cerealelor ucrainene prin ţara noastră către porturile fluviale şi porturile maritime, de unde vor fi exportate în toată lumea.

La evenimentul de astăzi de la Dorneşti a participat și Florin Spătaru, consilier de stat care a menționat că pe lângă celelalte beneficii, acest terminal atrage cu sine și noi locuri de muncă.

 

Subiecte în articol: dornesti pas major terminal nou
TOP articole pe Antena 3 Suceava:
Cele mai noi știri pe Antena 3 Suceava
» Vezi toate știrile