Antena 3 Suceava Actualitate Performanțe la Campionatul Mondial de Aeromodele Radiocomandate

Performanțe la Campionatul Mondial de Aeromodele Radiocomandate

Performanțe excelente pentru echipa României la Campionatul Mondial de Aeromodele Radiocomandate. Suceveanul Gelu Țiculeanu a reprezentat cu succes țara noastră la categoria F4C, cu o replică a avionului Albatros D5A din primul Război Mondial. Anul acesta competiția a fost găzduită de România la Ploiești, unde au venit concurenți din 18 țări.

de Paul Ciurari    |   

Campionatul Mondial de Aeromodele Radiocomandate, organizat de Federația Română de Modelism, a adunat concurenți din 18 țări, care și-au demonstrat măiestria atât în zbor, cât și în prezentările statice ale machetelor. Practic jurizarea arbitrilor au vizat două aspecte: cât de realistic a fost făcută macheta și modul în care aceasta se comportă în zbor.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

România a avut o performanță  deosebită la acest campionat, echipa formată din 6 sportivi a reușit să obțină locul 3 la clasa F4B - zbor captiv și locul 6 la clasa F4C - zbor radiocomandat.

 

Sportivul sucevean Gelu Țiculeanu, legititimat la Clubul Sportul Stundețesc București, a participat la categoria F4C - zbor radiocomandat, cu un aeromodel construit de la zero de el în aproximativ 4 ani. Avionul Albatros D5a,  realizat la scara ¼, are o anvergură de 2,3 metri, o greutate de 10 kilograme și un motor în 2 pistoane de 40 cc radiocomandat.  Zborul sportivului sucevean a fost apreciat de către arbitrii competiției .

 

Subiecte în articol: performanțe campionat Mondial Aeromodele
TOP articole pe Antena 3 Suceava:
Cele mai noi știri pe Antena 3 Suceava
» Vezi toate știrile