Antena 3 Suceava Actualitate Se circulă pe podul de la Milișăuți

Se circulă pe podul de la Milișăuți

După ani de așteptare și nervi în trafic, se circulă pe podul de peste râul Suceava de la Milișăuți. Constructorul a finalizat lucrările, însă recepția finală încă nu a fost făcută. Cei mai bucuroși sunt șoferii care nu mai trebuie să își rupă mașinile pe ruta ocolitoare, însă bunăstarea pietonilor lasă încă de dorit.

de Paul Ciurari    |   

Au trecut 4 ani de când podul nu a mai fost funcțional în totalitate și o perioadă mult prea îndelungată de când podul a fost închis complet. Acum se circulă în siguranță, iar șoferii se pot bucura de traversarea rapidă a râului Suceava.

Mai trebuie ca și aplicațiile de trafic să se actualizeze, pentru că mulți șoferi încă sunt trimiși pe ruta podului din tuburi. Cu toate acestea conducătorii auto sunt mulțumiți că s-au finalizat lucrările, chiar și așa într-un ritm foarte lent.

 

<iframe width="350" height="200" src="https://www.youtube.com/embed/Ibqa42zwyy4?si=ttjGCiZbwqeXEUFY&autoplay=1" title="YouTube video player" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture; web-share" referrerpolicy="strict-origin-when-cross-origin" allowfullscreen></iframe>

 

Însă mai rămâne problema pietonilor. Dacă podul a fost restricționat inițial pentru că pietonii nu puteau traversa în siguranță, acum se pare că aceștia sunt lăsați la capătul listei de griji pentru autorități. Chiar și constructorii par să ne dea dreptate că trotuarele sunt prea înguste după montarea parapeților.

Nu mai spunem de trotuarele până la pod. Aici este o întreagă altă discuție cu cine ar trebui să le amenajeze pentru că drumul este unul național și nu aparține primăriei.

 În concluzie podul  este unul corespunzător pentru standardele drumurilor naționale, iar partea în care analizăm faptul că de fapt el unește cele două părți ale orașului Milișăuți, intră în plan secundar. În acest moment încă nu s-a făcut o recepție finală a podului, însă Prefectura ne dă asigurări că toate standardele sunt îndeplinite.  

Subiecte în articol: pod Milișăuți s-a deschis circula
TOP articole pe Antena 3 Suceava:
Cele mai noi știri pe Antena 3 Suceava
» Vezi toate știrile