Antena 3 Suceava Actualitate Soarta urșilor din România decisă de deputați

Soarta urșilor din România decisă de deputați

Soarta urșilor a fost decisă luni într-o ședință extraordinară de către deputați. Acest lucru s-a întâmplat după ce o tânără ieșeancă a murit din cauza unui urs în Munții Bucegi. Legea a fost votată cu 214 voturi pentru, 7 împotrivă și 23 de abțineri. Un parlamentar nu a votat. Proiectul prevede, pentru anii 2024 şi 2025, uciderea a câte unui număr de aproape 500 de exemplare şi a 55 de exemplare de urs brun, care reprezintă nivelul de intervenţie la nivel national.

de Andrei Munteanu    |   

Acest lucru înseamnă că se va permite din nou vânătoarea interzisă din 2016 pentru a gestiona suprapopularea urșilor și se vor introduce cote anuale de prevenție stabilite pe baza studiilor de specialitate. Ministrul Mediului, Mircea Fechet, este de părere că noua lege nu va rezolva problemele privind populaţia de urs. Mai mult, ministrul mediului afirmă că această lege nu este suficientă.

 

”Este mai mult decât ceea ce aveam astăzi, însă nimic nu poate garanta, cu atât mai puţin o astfel de lege, că dacă împuşcăm 500 de urşi din cei 8.000, câţi credem noi că avem, s-ar putea să nu rezolvăm problemele pe care le avem.(…) Însă un lucru e cert: nu putem garanta nimănui care merge prin pădure că nu se va întâlni cu un animal sălbatic, fie că discutăm despre un urs sau discutăm despre un alt animal”, a afirmat Mircea Fechet.

 

Ministrul Mediului consideră că trebuie începută rezolvarea situaţiei cu ”urşii problemă” care au atacat gospodăriile oamenilor sau stânele, dar şi cu cei care s-au învăţat să fie hrăniţi de om.

 

Subiecte în articol: soarta ursi România deputati
TOP articole pe Antena 3 Suceava:
Cele mai noi știri pe Antena 3 Suceava
» Vezi toate știrile