Antena 3 Suceava Regional Toţi comercianţii români sunt obligaţi să accepte plata cu cardul

Toţi comercianţii români sunt obligaţi să accepte plata cu cardul

Începând cu 16 iunie, comercianții din România sunt obligați prin lege să accepte plăți cu cardul și să instaleze POS-uri în magazinele lor. Măsura, aplicabilă tuturor afacerilor, de la magazine la cafenele și florării, urmărește creșterea colectării de taxe, conform ANAF. Nerespectarea acestei legi poate atrage amenzi usturătoare.

de Lăcrimioara Flutur    |   

Începând de ieri, comercianții din România sunt obligați să aibă POS și să accepte plăți cu cardul, conform noii legi care a intrat în vigoare pe 16 iunie. Această măsură se aplică tuturor tipurilor de afaceri, de la magazine și cafenele până la florării, în speranța că va crește colectarea de taxe, conform ANAF.

Micii comercianți trebuie să plătească un comision de 1% din fiecare tranzacție către banca parteneră, pe lângă chiria lunară pentru POS, care variază între 15 și 50 de lei, în funcție de banca aleasă.

Nerespectarea acestei legi poate atrage amenzi severe, de până la 50.000 de lei, pentru comercianții care nu se conformează și nu instalează POS-uri în locațiile lor.

Subiecte în articol: comercianti plata card obligati romani
TOP articole pe Antena 3 Suceava:
Cele mai noi știri pe Antena 3 Suceava
» Vezi toate știrile