Antena 3 Suceava Actualitate Tradițiile și meșteșugurile, sărbătorite cu ocazia Festivalului „Lume, lume...hai la târg”

Tradițiile și meșteșugurile, sărbătorite cu ocazia Festivalului „Lume, lume...hai la târg”

În acest weekend, ulițele pitorești ale Muzeului Satului Bucovinean au prins viață cu ocazia Festivalului „Lume, lume..Hai la târg” Evenimentul, care s-a desfășurat timp de trei zile, a adus împreună peste 100 de meșteri populari și producători din întreaga țară , oferind vizitatorilor o experiență autentică și diversificată.

de Lăcrimioara Flutur    |   

Timp de trei zile, ulițele Muzeului Satului Bucovinean au fost animate de peste 100 de meșteri populari și producători din diverse zone ale țării și din Republica Moldova. Evenimentul a adus laolaltă localnici și turiști, care au avut ocazia să admire și să achiziționeze o gamă variată de produse meșteșugărești și alimentare.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

 Printre obiectele expuse s-au numărat costume populare, cămăși tradiționale, bundițe, căciuli din blană naturală, pălării, opinci, curele, sumane, cojoace, obiecte casnice, textile, împletituri, sculpturi în lemn, icoane pe lemn și pe sticlă, covoare țărănești, măști populare, ouă încondeiate, pictate și sculptate, tablouri realizate în diverse tehnici, obiecte din argint, artizanale, bijuterii hand-made și săpunuri naturale.

 De asemenea, târgul a găzduit și vânzători de antichități și cărți vechi, oferind astfel vizitatorilor o experiență culturală completă. Evenimentul a fost o ocazie perfectă pentru a descoperi și aprecia meșteșugurile tradiționale și pentru a susține producătorii locali.

Subiecte în articol: traditiile mestesuguri festival
TOP articole pe Antena 3 Suceava:
Cele mai noi știri pe Antena 3 Suceava
» Vezi toate știrile