Antena 3 Suceava Actualitate Tribunalul Botoșani a dat prima sentință în cazul corupției de la spitalul „Mavromati”

Tribunalul Botoșani a dat prima sentință în cazul corupției de la spitalul „Mavromati”

Prima condamnare în mafia angajărilor pe bani de la spitalul Mavromati din Botoșani a avut loc. Procuroii DNA l-au condamnat pe soțul fostului manager al unității medicale, la un an de închisoare, după ce acesta a semnat un acord de recunoaștere a vinovăției.

de Lăcrimioara Flutur    |   

Dezvăluirile recente arată cum funcționarii publici au manipulat sistemul de angajare, afectând negativ atât pacienții, cât și personalul medical onest. Investigațiile procurorilor Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Suceava privind angajările pe baza de mită la Spitalul Județean de Urgență „Mavromati” Botoșani au dus la prima condamnare. Soțul fostului manager al spitalului, a semnat un acord de recunoaștere a vinovăției și a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare. Acesta a fost acuzat de complicitate la utilizarea sau permiterea accesului neautorizat la informații confidențiale, în scopul obținerii de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, iar sentința a fost confirmată recent de Tribunalul Botoșani.

Cazul angajărilor pe baza de mită la Spitalul Județean a ajuns în atenția publicului pe 13 decembrie 2023, când polițiștii au efectuat percheziții în zeci de locații din județ. Printre acestea se numără sediul Spitalului Județean „Mavromati”, locuința șefei Consiliului Județean Botoșani, biroul acesteia, precum și sediul unui partid politic.

Subiecte în articol: tribunal botosani sentinta Mavromati
TOP articole pe Antena 3 Suceava:
Cele mai noi știri pe Antena 3 Suceava
» Vezi toate știrile