
La primele discuții au participat vicepreședintele Consiliului Județean Suceava, Stelian Simerea, primarul municipiului Fălticeni, Cătălin Coman, precum și reprezentanți ai Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Iași și echipa de proiectanți. Inițial, traseul variantei ocolitoare trecea printr-o zonă protejată, ceea ce ar fi întârziat mult procesul din cauza avizelor necesare. Însă, o soluție nouă a fost propusă pentru a evita acea zonă protejată și a permite obținerea avizelor necesare în aproximativ 30 de zile. O ședință de lucru a fost organizată la Consiliul Județean Suceava, la care au participat și reprezentanți ai Agenției Naționale pentru Protecția Mediului și ai Agenției Naționale a Ariilor Protejate, cu scopul de a accelera procesul de obținere a tuturor autorizațiilor. Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Șoldan, a subliniat că:
Gheorghe Șoldan- președinte CJ Suceava
Varianta ocolitoare este o prioritate pentru acest mandat și că se așteaptă ca proiectul să ajungă în următoarele luni în Consiliul Tehnico-Economic al Ministerului Transporturilor pentru a putea demara procedurile de finanțare și licitație. Proiectul prevede un traseu de 8,29 km, cu o viteză de circulație de 80 km/h, trei intersecții giratorii, un nod rutier, patru pasaje rutiere și două parcări.
Realizarea variantei ocolitoare va reduce semnificativ traficul din centrul orașului, va contribui la reducerea poluării și va îmbunătăți infrastructura din zonă. Fălticeniul a așteptat destul, iar acum este timpul ca acest proiect să devină realitate, a mai subliniat Gheorghe Șoldan, președintele Consiliului Județean Suceava.