Naționala României mai are câteva ore până la meciul decisiv împotriva Slovaciei, al treilea meci de la EURO 2024. Sucevenii sunt încrezători că va fi un meci de succes și că vom obține calificarea.
Poliţia desfăşoară activităţi de căutare a tânărului TABARCEA PETRU CRISTIAN, de 17 de ani. Potrivit informațiilor oferite de către aceștia tânărul domiciliat în municipiul Suceava, județul Suceava, a dispărut de pe data de 24.06.2024, atunci când a plecat de la domiciliu fără a mai reveni până în prezent.
Miercuri s-a sărbătorit Ziua Drapelului Național, marcată printr-o festivitate desfășurată în Piața Tricolorului. Ceremonia de înălțare a Drapelului României a fost un moment impresionant, încheiat cu defilarea gărzii de onoare.
Zilele Municipiului Suceava s-au încheiat marți seară cu un concert susținut de trupa 3 Sud Est pe esplanada Casei de Cultură. Un public numeros și divers s-a bucurat de muzică și distracție. La final, privirile au fost captivate de un impresionant foc de artificii, care a marcat încheierea acestor trei zile de concerte.
Marți absolvenții de clasa a VIII-a au susținut prima probă din cadrul Evaluării Naționale, la Limba și Literatura Română. Potrivit acestora, subiectele au fost destul de accesibile și nu i-au pus în dificultate.
Spectacolul de luni seară din cadrul Zilelor Municipiului Suceava a adunat un public numeros pe esplanada Casei de Cultură a Sindicatelor. Printre artiștii care au urcat pe scenă se numără Angelica Flutur și Margareta Clipa, iar artistul mult așteptat a fost Irina Rimes.
Domnitorii Moldovei au fost comemorați luni după-amiază, la Cetatea de Scaun a Sucevei, printr-o slujbă de pomenire oficiată de soborul de preoți al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților. Potrivit tradiției, cei care au fost conducători sau au contribuit la bunăstarea Bucovinei, sunt comemorați în fiecare an, cu ocazia hramului Mănăstirii „Sfântul Ioan cel Nou” de la Suceava.
Mii de credincioși din întreaga țară au participat luni la slujba de Sânziene, la Mănăstirea „Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava. Curtea mănăstirii a fost neîncăpătoare, iar cozile s-au întins până în afara curții mănăstirii.
Sucevenii au trăit emoția meciului Belgia - România împreună, pe Esplanada Casei de Cultură. Unii dintre aceștia spun că s-au așteptat la această înfrângere, însă au speranțe pentru următorul meci.
Moaștele Sfântului Ioan cel Nou de la Suceava au fost scoase în procesiune sâmbătă seara pe străzile municipiului Suceava. Zeci de mii de credincioși din toate colțurile țării au ajuns la Suceava dis-de-dimineață pentru a se închina la racla sfântului.
Trupul neînsuflețit al băiețelului dispărut joi după amiază, în localitatea Liteni, în apele râului Siret, a fost găsit în urmă cu puțin timp de către salvatori. Acesta a fost găsit la aproximativ 500 de metri distanță de locul în care și-a lăsat hăinuțele.
Patru studente ale universității „Ștefan cel Mare” din Suceava s-au calificat în finala națională a competiției „Company of the Year”. Echipa formată din Valentina Mariana Chisăliță, Bianca Madonici, Taisia Bivolaru și Dorina Craveț, studente în cadrul facultății sucevene a propus o idee creativă de afacere „Natus Vincere”.
Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava invită sucevenii la evenimentul intitulat „Bucovina în diversitate”, organizat cu ocazia participării universității în cadrul proiectului „NEOLAiA”. Evenimentul va avea loc în sala Auditorium Joseph Schmidt și va aduna numeroși tineri și ansambluri ce reprezintă diversitatea etnică din regiune.
Credincioșii din întreaga țară se pregatesc de sărbătoarea Sfântului Ioan cel Nou de la Suceava. Pentru această sărbătoare, la Mănăstirea din Sfântul Ioan Cel Nou de la Suceava se adună anual mii de credincioși.
Profesorul Universitar Doctor Viorel Jinga, rectorul Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București, a primit joi, 20 iunie, titlul de Doctor Honoris Causa al Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava. Distincția i-a fost acordată pentru contribuțiile excepționale aduse în domeniul medicinei, meritele științifice deosebite recunoscute la nivel național și internațional, precum și pentru susținerea și dezvoltarea colaborării dintre USV și UMFCD.
Sucevenii aleg în această perioadă să cumpere fructe și legume din piață, iar motivația acestora este gustul autentic, lipsa pesticidelor, dar și prețul mai avantajos. La rândul lor, producătorii spun același lucru și îi încurajează pe oameni să susțină producătorii locali.
Angajații de la drumuri au revenit joi dis-de-dimineață la intersecția dintre Strada Universității și Bulevardul 1 Mai, după ce miercuri seară asfaltul s-a surpat din nou. Potrivit acestora, apariția surpării a creat panică. Acesta este însă rezultatul lucrărilor efectuate în luna mai, când asfaltul a fost turnat prea rapid, iar acum, după ce terenul s-a lăsat, este nevoie de o nouă reparație a drumului.
Școala Populară de Artă „Ion Irimescu” Suceava a marcat într-un mod unic sfârșitul de an școlar 2023-2024 prin expoziția „La capătul luminii”, organizată miercuri seară la Galeria de Artă „Zamca”. Profesorii Lenuța Sauciuc, Sorin Dumitru Baciu, Remus Dăneasă și Mihai Pânzaru – PIM au fost îndrumătorii elevilor ale căror lucrări au fost expuse.
Ziua Mondială a Refugiaților a fost sărbătorită miercuri după-amiază la LPS Suceava, prin diverse activități și ateliere. Evenimentul din acest an a avut ca scop evidențierea importanței solidarității și găsirii de soluții pentru refugiați, promovând toleranța și înțelegerea între comunități.